Hoe werkt flexo bedrukking?

Bij flexo bedrukking wordt gebruik gemaakt van flexibele drukplaten met verhoogde afbeeldingen en teksten. Deze platen zijn meestal gemaakt van rubber of polymeer materiaal. Tijdens het drukproces wordt de inkt aangebracht op de verhoogde delen van de drukplaat, waarna deze direct wordt overgebracht op het te bedrukken oppervlak.

Een belangrijk kenmerk van flexo bedrukking is de mogelijkheid om meerdere kleuren tegelijkertijd te bedrukken. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van een reeks drukplaten, elk met een andere inktkleur. Hierdoor kunnen complexe ontwerpen en kleurovergangen nauwkeurig worden gereproduceerd.

Flexo bedrukking dozen

Voordelen van flexo bedrukking

Flexo bedrukking biedt verschillende voordelen die het een aantrekkelijke keuze maken voor drukwerkbehoeften. Een belangrijk voordeel is de hoge snelheid van het drukproces, waardoor grote hoeveelheden prints efficiënt kunnen worden geproduceerd. Dit maakt flexo bedrukking ideaal voor het bedrukken van verpakkingsmateriaal, etiketten en andere producten waarbij snelle doorlooptijden van belang zijn.

Een ander voordeel van flexo bedrukking is de uitstekende hechting van de inkt op verschillende materialen. Vanwege de drukplaten met verhoogde afbeeldingen en teksten kan de inkt gelijkmatig worden aangebracht en een goede hechting hebben op het oppervlak. Dit zorgt voor duurzame en kwalitatieve afdrukken die bestand zijn tegen slijtage en vervaagde kleuren.

Flexo bedrukking is ook zeer geschikt voor het bedrukken van onregelmatige oppervlakken en materialen met verschillende diktes. Het past zich aan aan de vorm van het materiaal, waardoor het mogelijk is om gedetailleerde en scherpe afdrukken te verkrijgen, zelfs op ruwe oppervlakken.

Spee Golfkarton
"Voor iedere vraag hebben wij een maatwerk oplossing"

Onze werkwijze.

Zodat we samen tot de ideale oplossing komen.
Contact opnemenn 1. Contact opnemen
U neemt contact met ons op. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar +31 475 595120 of een bericht te sturen naar [email protected]
Advies over verpakking 2. Advies over verpakking
We bespreken de mogelijkheden en geven u advies over de juiste verpakking voor hetgeen dat u wilt verpakken, de eventuele bedrukking en de zaken waaraan de verpakking moet voldoen.
Sample maken 3. Sample maken
Nadat we hebben besproken waar de verpakking aan moet voldoen, maken we een sample. Wij zorgen er vervolgens voor dat deze sample snel bij u wordt bezorgd.
Wij zorgen voor alle details 4. Wij zorgen voor alle details
Met oog voor detail zorgen wij voor het hele proces, van aanvraag tot tekening en van bedrukking tot de eerste levering.
Ontwerp naar de fabrikant 5. Ontwerp naar de fabrikant
Wij werken met verschillende fabrikanten zodat wij voor ieder verpakkingsprobleem de beste oplossing hebben.
Verpakkingen zijn klaar voor gebruik 6. Verpakkingen zijn klaar voor gebruik
De verpakkingen worden geproduceerd en perfect bij u aangeleverd.

Flexo bedrukking bij Spee golfkarton

Onze geavanceerde flexo bedrukkingstechnologie stelt ons in staat om kwalitatieve en op maat gemaakte afdrukken te leveren voor een breed scala aan verpakkingsmaterialen. Wij zorgen voor levendige en duurzame prints die aan uw specifieke eisen voldoen. Bovendien zijn we ons bewust van het belang van duurzaamheid in de drukindustrie. Daarom maken we gebruik van milieuvriendelijke inkten die voldoen aan strenge normen voor veiligheid en milieu. We streven ernaar om de impact op het milieu te minimaliseren door verantwoorde inkooppraktijken en het bevorderen van recycling en hergebruik van materialen.

Vrijblijvend contact

Direct contact opnemen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het