Hoe werkt offset bedrukking?

Het offset bedrukking proces begint met het overbrengen van het ontwerp of de afbeelding naar een metalen drukplaat. Deze drukplaat heeft een oppervlak dat inkt kan vasthouden. De niet-afdrukkende delen van de plaat worden bevochtigd met water, terwijl de afdrukkende delen inkt afstoten en droog blijven.

Na deze voorbereiding wordt de inkt aangebracht op de drukplaat. De inkt hecht zich alleen aan de afdrukkende delen van de plaat, terwijl het water de niet-afdrukkende delen schoonspoelt. Hierdoor ontstaat een scherp en gedetailleerd inktbeeld op de drukplaat.

Vervolgens wordt de inkt van de drukplaat overgebracht op een rubberen doek, ook wel de offsetcilinder genoemd. De rubberen doek absorbeert de inkt van de plaat en draagt deze vervolgens over op de te bedrukken verpakking. Dit indirecte overdrachtsproces zorgt voor een nauwkeurige en consistente afdruk met een hoog niveau van detail.

Offset bedrukking dozen

Voordelen van offset bedrukking

Offset bedrukking biedt verschillende voordelen die het tot een populaire keuze maken voor professionele drukwerkbehoeften. Een belangrijk voordeel is de uitstekende afdrukkwaliteit die kan worden bereikt. Met offset bedrukking kunnen fijne details, subtiele kleurovergangen en complexe ontwerpen met grote precisie worden gereproduceerd. Dit maakt het ideaal voor toepassingen waarbij een hoge kwaliteit vereist is, zoals verpakkingsmateriaal.

Daarnaast is offset bedrukking ideaal voor het produceren van grote oplagen. De drukplaten kunnen herhaaldelijk worden gebruikt, waardoor het kostenefficiënt is bij het bedrukken van grote hoeveelheden prints. Bovendien maakt het gebruik van sneldrogende inkten en geautomatiseerde drukpersen het proces efficiënt en zorgt het voor korte doorlooptijden.

Spee Golfkarton
"Voor iedere vraag hebben wij een maatwerk oplossing"

Onze werkwijze.

Zodat we samen tot de ideale oplossing komen.
Contact opnemenn 1. Contact opnemen
U neemt contact met ons op. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar +31 475 595120 of een bericht te sturen naar [email protected]
Advies over verpakking 2. Advies over verpakking
We bespreken de mogelijkheden en geven u advies over de juiste verpakking voor hetgeen dat u wilt verpakken, de eventuele bedrukking en de zaken waaraan de verpakking moet voldoen.
Sample maken 3. Sample maken
Nadat we hebben besproken waar de verpakking aan moet voldoen, maken we een sample. Wij zorgen er vervolgens voor dat deze sample snel bij u wordt bezorgd.
Wij zorgen voor alle details 4. Wij zorgen voor alle details
Met oog voor detail zorgen wij voor het hele proces, van aanvraag tot tekening en van bedrukking tot de eerste levering.
Ontwerp naar de fabrikant 5. Ontwerp naar de fabrikant
Wij werken met verschillende fabrikanten zodat wij voor ieder verpakkingsprobleem de beste oplossing hebben.
Verpakkingen zijn klaar voor gebruik 6. Verpakkingen zijn klaar voor gebruik
De verpakkingen worden geproduceerd en perfect bij u aangeleverd.
Heftruck van Spee golfkarton

Offset bedrukking bij Spee golfkarton

Wij bieden een persoonlijke aanpak waarbij we samenwerken met onze klanten om de juiste bedrukking, kleuren en afwerkingen te kiezen die aansluiten bij hun specifieke behoeften. Ons team van experts staat klaar om advies te geven en u te begeleiden door het gehele drukproces, zodat u verzekerd bent van een optimaal resultaat.

Bij Spee golfkarton streven we niet alleen naar uitstekende levering van verpakkingen, maar ook naar duurzaamheid. We maken gebruik van milieuvriendelijke inkten en recyclen ons afval om de impact op het milieu te minimaliseren. Met onze offset bedrukkingstechnologie kunnen we hoogwaardige verpakkingen leveren die zowel visueel aantrekkelijk als milieubewust zijn.

Neem hier contact op

Direct contact opnemen

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het